DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Doğalgaz Yardımı Başvurusu ve E-Devlet Başvuru Formu

Doğalgaz Yardımı Başvurusu ve E-Devlet Başvuru Formu
08.01.2024 10:26 | Son Güncellenme: 08.01.2024 16:23

Doğalgaz Yardımı Başvurusu ve E-Devlet Başvuru Formu: Ülkemizdeki yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar; ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki yani bağlı oldukları büyükşehir belediyesine ya da ilçe belediyesine giderek, doğalgaz yardımına başvurabiliyorlar.

Belediyelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dar gelirli ve muhtaç vatandaşlarımız için doğalgaz yardımında bulunuyor.

Doğalgaz faturalarını karşılamakta zorlanan, muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olan tüm TC vatandaşları; belediyelere ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurarak, başvurularının olumlu sonuçlanması halinde doğalgaz yardımı alabiliyorlar.

Bu yazımızda kısaca doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı kimlere verilir? vb. doğalgaz yardımı detaylarına dair merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Doğalgaz Yardımı Nedir?

Belediyeler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ülkemizde asgari ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan, muhtaçlık sınırının altında yaşayan yani hane halkı kişi başı aylık kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan ve doğalgaz fatura giderlerini karşılamakta zorlanan vatandaşlar için yapılan maddi yardıma doğalgaz yardımı adı veriliyor.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere ülkemizdeki birçok büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri; yoksul vatandaşlar için doğalgaz fatura desteğinde bulunuyor.

Belediyeler tarafından yoksul vatandaşlar için yapılan doğalgaz yardımı, tek seferli, birkaç seferli ya da düzenli olabiliyor.

Yardımların miktarı üzerinde başvuru sahibinin ekonomik durumu, muhtaçlık seviyesi ve başvurulan belediyenin bütçesi belirleyici oluyor.

Doğalgaz Yardımı Kimlere Verilir?

Belediyeler ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; diğer tüm sosyal yardımlarında olduğu gibi doğalgaz yardımında da önceliğini düzenli bir geliri ve sigortalı bir işi olmayan yani gerçek ihtiyaç sahipleri için yapıyorlar.

Ancak düzenli işi olmalarına rağmen muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar yani hane aylık kişi başına düşen kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altına tekabül edenler de doğalgaz yardımı alabiliyorlar.

Lakin başvuru sahiplerinin doğalgaz yardımı alabilmeleri için kendi üzerlerine ya da hane bireyleri üzerlerine kayıtlı herhangi bir değerli menkul ya da gayrimenkul mevcut olmaması şartı aranıyor.

Yani gerek kendileri gerekse hane bireyleri üzerine kayıtlı değerli menkul ya da gayrimenkul mevcut olan kişilerin başvuruları, kabul edilmiyor.

Doğalgaz yardımının kimlere verildiğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • İşsiz ve gelirsiz TC vatandaşları
  • Muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlar
  • En az %40 engel oranına sahip olan vatandaşlar
  • Kronik hastalar
  • 65 yaş ve üstündeki gelirsiz ve işsiz yaşlılar
  • Muhtaç üniversite öğrencileri
  • Eşi vefat etmiş, eşi cezaevine girmiş ya da eşinden boşanmış dul kadınlar
  • Şehit ve gazi yakınları
  • Muhtaç asker yakınları
  • Afetzede vatandaşlar
  • Sonradan TC vatandaşlığına geçen mülteciler ya da sığınmacılar

Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz faturalarını ödeyemeyen, doğalgazın kesilme tehlikesi ile karşılaşan muhtaç vatandaşlar; yukarıda da bahsettiğimiz gibi belediyelere ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na doğalgaz yardımı alabilmek için başvurabiliyorlar.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Linki

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Linki başvuru yapmak isteyen bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Doğalgaz yardımı başvuru linki ve başvuru ekranı ise;

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

Bu linke tıklayarak e-Devlet üzerinden doğalgaz yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru için gerekli olan bilgiler şunlardır:

  • T.C. kimlik numarası
  • E-Devlet şifresi
  • Ad, soyad
  • Doğum tarihi
  • Adres
  • Telefon numarası
  • Gelir durumu

Başvuru yaptıktan sonra, başvurunuzun durumu e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Gelir durumu asgari ücretin altında olmak
  • Doğal gaz abonesi olmak

Belediye Doğalgaz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

İkametgahınızın mevcut olduğu belediye binasına ya da sosyal hizmet merkez ya da müdürlüklerine doğalgaz yardımı ve diğer sosyal yardımlardan alabilmek için gidebilir; burada başvuru formu doldurmak suretiyle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Belediyenizden doğalgaz yardımı alıp alamayacağınıza dair detaylı bilgi edinebilmek adına belediyenizi ya da ALO153 Beyaz Masa hattını arayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, gıda ve erzak yardımı, giysi yardımı vb. yardımları ile yoksul vatandaşlara sahip çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; Ocak, Mart ve Ekim aylarında olacak şekilde yılda üç sefer doğalgaz yardımında bulunuyor.

Üstelik vatandaşlar, Bakanlığın yardımına TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgileri ile e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla başvurabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; 2024 kış aylarında yoksul vatandaşlar için yılda üç sefer 450-1150 TL arasında maddi yardımda bulunuyor.

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan tüm ihtiyaç sahipleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan doğalgaz fatura desteğine başvurabiliyorlar.

Bakanlığın doğalgaz fatura yardımına başvurmak adına https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkini tıklayabilirsiniz.

Doğalgaz yardımından yararlanıp yararlanamayacağınıza dair bilgi alabilmek için ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını dilediğiniz zaman yani 7/24 arayabilirsiniz.

İBB Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Yoksul vatandaşlar için İstanbulkart isimli sosyal destek kartı dağıtan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde mağdur vatandaşlar için başlattığı Askıda Fatura Projesi ile ihtiyaç sahiplerinin doğalgaz faturalarının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmasına öncülük ediyor.

İstanbul il sınırlarında ikamet eden, dar gelirli ve muhtaç vatandaşlar; İBB doğalgaz yardımına Askıda Fatura Projesi’ne ait olan site üzerinden başvurabiliyorlar.

İhtiyaç sahipleri, site üzerinden askıya doğalgaz faturalarının yanı sıra su faturalarını da bırakabiliyorlar.

Hayırsever vatandaşlar, İstanbullu dar gelirli vatandaşların doğalgaz faturalarının bir kısmını karşılayabilecekleri gibi tamamını da karşılayabiliyorlar.

Hemen askıya doğalgaz faturanızı bırakmak ve en kısa sürede faturanızın hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmasını sağlayabilmek adına https://askidafatura.ibb.gov.tr/fatura-ekle linkini tıklayabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi; yılda dört sefer Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında olacak şekilde ihtiyaç sahibi olan Ankaralı vatandaşların Başkent Kart isimi sosyal destek kartlarına 500 TL yani toplamda 2000 TL doğalgaz yardım parası yatırıyor.

Doğalgaz yardım faturaları, yoksul vatandaşların Başkent Kart isimli kartlarına yatırıldığından doğalgaz yardımı almak isteyenlerin öncelikle Başkent Kart sahibi olmaları gerekiyor.

Başkent Kart sahibi olmak isteyenler ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olan yaşam merkezlerine ya da kadın lokallerine gidip, kart başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Aynı zamanda Ankara il sınırlarında ikamet eden dar gelirli vatandaşlar; yaşam merkezlerine ya da kadın lokallerine giderek, belediyenin gıda ve erzak yardımı, odun ve kömür yardımı, çocuklar için süt yardımı, giysi yardımı vb. diğer yardımlarına da başvurabiliyorlar.

Başkent Kart ve sosyal yardım başvuru adreslerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Altındağ AYM
  • Ayaşlar AYM
  • Araplar AYM
  • Bala Gençlik Merkezi
  • Elmadağ Gençlik Merkezi
  • Kahraman Kazan AYM
  • Kalecik AYM
  • Kuşcağız AYM
  • Kızılcahamam Gençlik Merkezi
  • Mamak Gençlik Merkezi
  • Ortapınar Gençlik Merkezi
  • Yenikent Gençlik Merkezi
  • Yahyalar AYM

Ankaralı vatandaşlar, yukarıdaki başvuru adreslerine giderek, Başkent Kart başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

Vatandaşların doğalgaz yardımına başvurmaları için ek bir başvuru yapmaları ise gerekmiyor.

Yardım paraları, Başkent Kart sahiplerinin kartlarına belediye tarafından otomatik olarak yükleniyor.

E-Devlet Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Daha önce de bahsettiğimiz gibi vatandaşlar; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımına başvuru tarihleri arasında e-devlet platformu üzerinden TC kimlik no ve e-devlet şifre bilgileri ile başvurabiliyorlar.

E-devlet şifresi olmayanlar ise kendilerine en yakın PTT şubesinden e-devlet şifrelerini alabiliyorlar.

Belediyelerin doğalgaz yardımına ise şu an için e-devlet platformu üzerinden başvurulamıyor.

Ancak vatandaşlar, belediyelerin odun ve kömür yardımına ve diğer sosyal yardımlarına e-devlet üzerinden kolaylıkla başvurabiliyorlar.

E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin ise https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamaları gerekiyor.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler

Belediyelerin sosyal yardımlarına ya da doğalgaz yardımına başvuran dar gelirli ve yoksul vatandaşların belediyeye bazı evraklar teslim etmeleri gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımında bulunurken önceliğini sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kaydı olanlara veriyor.

Vatandaşların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ya da belediyelere sosyal yardım almak için başvurduklarında buradaki yetkili kişilere teslim etmeleri gereken belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Başvuru sahibinin hane bireylerine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Ev kira sözleşmesi
  • Hane bireyleri için SGK’dan alınması gereken gelir belgesi ya da gelirsizlik belgesi
  • Hane bireylerinin mal beyanlarına ilişkin belgeler
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi

Doğalgaz yardımına ya da diğer sosyal yardımlara başvuranların teslim etmeleri gereken ek belgeler de bulunabiliyor.

Bu ek belgeler; başvuru sahibinin ya da aile bireylerinin muhtaç olmalarına neden olabilen özel bir durumlarının ya da sağlık sorunlarının mevcut olup olmadığına göre değişiyor.

Örneğin; engelli bireylerin en az %40 engel oranlarının mevcut olduğunu gösteren 2024 engelli belgesini; kronik hastaların ise sağlık kurulu raporunu teslim etmeleri gerekiyor.

Engelli bireyler ya da kronik hastalar; sağlık kurulu raporunu Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alabiliyorlar.

doğalgaz yardımı başvuru ekranı

Doğalgaz Yardımı Başvuru Formu

Gerek e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımına gerekse belediyelerin doğalgaz yardımına başvuranların mutlaka başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Formda kişilere aylık kazançlarına, aylık harcamalarına, mesleklerine, hanede bakmakla yükümlü oldukları kişi sayılarına, hanedeki çalışan kişi sayılarına, kısacası muhtaç olup olmadıklarını tespit etmeyi amaç edinen sorular soruluyor.

Aynı zamanda kişilere adres ve iletişim bilgileriyle ilgili sorular da yöneltiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile belediyeler; başvuru formunda verilen yanıtlar doğrultusunda ihtiyaç sahiplerini tespit ediyorlar.

Bu yüzden de yardım almak isteyenlerin tüm soruları eksiksiz şekilde yanıtlamaları gerekiyor.

Formda sorulara verilen yanıtların doğru olup olmadığı, başvurulan belediye ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde araştırılıyor.

Yardım almak adına sorulara kasten yanlış cevap verenler örneğin işsiz olmamalarına rağmen kendilerini işsiz olarak beyan edenler ve yardım alanlar; belediyeler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından daha sonra kasten yanlış beyanda bulunduklarının fark edilmesi üzerine cezai yaptırıma tabi tutuluyorlar.

Bu kişilerin aldıkları tüm doğalgaz yardım paralarını yardım aldıkları kuruma geri ödemeleri gerekiyor.

Ödeme yapmayanlar ise mahkemeye veriliyorlar.

Aynı şekilde muhtaçlıkları sona ermesine rağmen yardım almaya devam eden kişiler hakkında da yardım eden kurum tarafından cezai yaptırım uygulanıyor.

Bu yüzden cezai yaptırımla karşılaşmak istemeyenlerin muhtaçlıklarının sona erdiğine dair mutlaka yardım aldıkları ilgili kuruma haber vermeleri gerekiyor.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Telefon Numarası

Belediyelerin doğalgaz yardımına dair bilgi edinmek için bağlı olduğunuz belediyeyi ya da ALO153 Beyaz MASA hattını arayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın doğalgaz desteğine dair bilgi alabilmek istediğinizde ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını 7/24 arayabilirsiniz.

Diğer sosyal yardım ön başvurularınızı gerçekleştirmek ya da başvurunuzun son durumunu takip etmek adına da bu numaraları arayabilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Sorgulama

İBB doğalgaz yardımına başvuranlar, yani askıya fatura bırakanlar; doğalgaz fatura tutarlarının ihtiyaç sahipleri tarafından ödenip ödenmediğini https://askidafatura.ibb.gov.tr/fatura-sorgula linki üzerinden takip edebiliyorlar.

E-Devlet Doğalgaz Yardımı Sorgulama

E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğalgaz yardımına başvuranlar, başvuru sonuçlarını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkini tıklayabiliyorlar.

Ya da başvuru sonuçlarını ALO183 veya ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayarak, öğrenebiliyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise doğalgaz yardım paralarını, Başkent Kart sahiplerinin kartlarına otomatik olarak yüklüyor.

PTT Doğalgaz Yardımı Sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım başvurusu kabul edilenlerin yardım paraları, kişilerin TC numaraları üzerinden PTT hesaplarına yatırılıyor.

Başvurusu kabul edilen hak sahipleri, yardım paralarının PTT hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linki üzerinden takip edebiliyorlar. 

Doğalgaz Yardım Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Yardım başvuruları, belediyeler ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ortalama birkaç hafta içerisinde karara bağlanıyor.

Başvuru sonuçları, kişilerin başvuru esnasında doldurdukları başvuru formunda belirttikleri telefon numaralarına SMS ile gönderiliyor.

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar?

Ankara Büyükşehir Belediyesi; yılda dört sefer 500 TL yani toplamda yıllık 2000 TL doğalgaz fatura yardım parasını, kişilerin Başkent Kartlarına yatırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise yılda üç sefer 450 TL ile 1150 TL arasında maddi yardımda bulunuyor.

Diğer belediyeler tarafından yapılan yardım miktarı ise başvuru sahibinin muhtaçlık durumuna ve başvurulan belediyenin bütçesine göre farklılık gösterebiliyor.

Doğalgaz Yardımı Ne Zaman Yatar?

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında yardım paralarını kişilerin Başkent Kartlarına yatırırken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise Ekim, Ocak ve Mart aylarında yardım paralarını kişilerin PTT hesabına yatırıyor.

Doğalgaz Yardımı Nereye Yatar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardım paralarını kişilerin TC kimlik numaraları üzerinden PTT hesaplarına yatırıyor.

Vatandaşlar, TC kimlik kartları ve mevcut faturaları ile kendilerine en yakın PTT şubesine gidip, vezneden yardım paralarını alabiliyorlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yardım parasını kişilerin Başkent Kartlarına yatırırken, diğer belediyeler paraları kişilerin PTT hesaplarına ya da banka hesaplarına yatırabiliyor.

Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır?

Doğalgaz fatura desteğine başvuranların başvuruları, başvurulan belediye ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detaylıca değerlendiriliyor.

Başvuruların açıklanması, ortalama birkaç hafta sürüyor.

Başvuru sonuçları ise başvuru sahiplerinin telefon numaralarına gönderiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonuçları, e-devlet platformunda da açıklanıyor.

Başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler, doğalgaz yardımı almaya hak kazanıyorlar.

Kişilerin doğalgaz yardımı alabilmeleri için mutlaka muhtaçlık sınırının altında yaşamaları gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvurusu onaylananlar, PTT şubelerinden hesaplarına yatırılan parayı çekebiliyorlar.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Devam Ediyor Mu

Evet, doğalgaz yardımı başvuruları devam ediyor. 31 Aralık 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Bilgileri Güncelleme

Doğalgaz yardımı başvurusu yapan vatandaşlar, başvuru bilgilerini e-Devlet üzerinden güncelleyebilirler. Bu işlem için aşağıdaki adımlar izlenir:

  1. e-Devlet’e giriş yapın.
  2. “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sekmesine tıklayın.
  3. “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” hizmetini bulun ve tıklayın.
  4. Başvurunuzu seçin ve “Bilgileri Güncelle” butonuna tıklayın.
  5. Güncellemek istediğiniz bilgileri girin ve “Kaydet” butonuna tıklayın.

Güncellemek istediğiniz bilgiler şunlardır:

  • Adres
  • Telefon numarası
  • Gelir durumu
  • Fatura ödeme bilgileri

Fatura ödeme bilgileri güncelleme

Fatura ödeme bilgilerinizi güncellemek için, aşağıdaki adımlar izlenir:

  1. “Fatura Ödeme” sekmesine tıklayın.
  2. “Fatura Ödeme Bilgileri Güncelle” butonuna tıklayın.
  3. “Abone/Sözleşme Numarası” alanına abone numaranızı girin.
  4. “Fatura Ödeme Türü” alanına fatura ödeme türünü seçin.
  5. “Fatura Ödeme Tarihi” alanına fatura ödeme tarihini girin.
  6. “Fatura Ödeme Tutarı” alanına fatura ödeme tutarını girin.
  7. “Kaydet” butonuna tıklayın.

Doğalgaz yardımı başvurusu bilgilerini güncellemek için dikkat edilmesi gerekenler:

  • Başvuru bilgilerinizi güncellemeden önce, başvurunuzun durumunu kontrol edin. Başvurunuzun durumu “Onaylandı” ise, bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
  • Başvuru bilgilerinizi güncellerken, doğru ve güncel bilgileri girdiğinizden emin olun.
  • Başvuru bilgilerinizi güncelledikten sonra, başvurunuzun durumunu tekrar kontrol edin.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

Doğalgaz yardımı başvuru yaptıktan sonra başvurunuzu ne yazıkki iptal edemezsiniz. Doğalgaz yardımı başvurusu yaparken mutlaka bilgilerin doğru olduğunu kontrol etmeniz çok öenmlidir. Doğalgaz yardımı başvurusu iptal olmadığı için başvurunuzun sonuçlanmasını beklemeli ve daha sonra tekrar başvurmalısınız.

Bu yazımızda kısaca doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı sorgulama yöntemleri nelerdir? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de doğalgaz yardımı alıyorsanız ya da bu yardıma başvurmayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.