Maddi Yardım Yapan Kurum Ve Kuruluşlar Nelerdir? Ülkemizde gıda, barınma, kira, doğalgaz vb. giderlerini karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar; nakdi yardımlarda bulunan kurum ve kuruluşlara başvurarak, maddi yardım alabiliyorlar.
İhtiyaç sahipleri; belediyeler, kaymakamlıklar, valilikler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere birçok kuruma maddi yardım alabilmek adına başvurabiliyorlar.
İhtiyaç sahipleri için para yardımında bulunan bu kuruluşlar; yoksul vatandaşlara gıda ve erzak yardımı, giysi yardımı, mobilya ve eşya yardımı, yeni doğan bebek paketi yardımı, mama ve bez yardımı vb. yardımlarda da bulunuyorlar.
Bu yazımızda kısaca maddi yardım yapan kurum ve kuruluşlar hangileridir?
Para yardımı nasıl alınır? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.
Para yardımı almak isteyen vatandaşların başvurabilecekleri en önemli kurum ve kuruluşları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
İhtiyaç sahibi vatandaşlar; yukarıda bahsi geçen kurum ve kuruluşların yanı sıra ünlü sanatçılara ve ünlü iş adamlarına da nakdi yardım yani para yardımı alabilmek adına başvurabiliyorlar.
Seda Sayan, Fatih Terim, Müge Anlı, Serap Özgü, Haluk Levent, Fulya Öztürk, Esra Erol; ihtiyaç sahiplerinin para yardımı alabilmek adına başvurabilecekleri ünlü sanatçılar listesinde başı çekiyor.
Yoksul ve dar gelirli vatandaşlar, ünlü sanatçılara sosyal medya hesapları üzerinden veya sundukları televizyon programlarını arayarak, ulaşabiliyorlar.
Ülkemizde pek çok başarıya imza atan ünlü iş adamları da ihtiyaç sahiplerine para yardımında bulunuyor.
Para yardımında bulunan ünlü iş adamlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
Para yardımı yapan ünlü iş adamlarına ulaşmak için sahip oldukları holdinglere ait olan telefon numaralarını arayabilirsiniz.
Para yardımında bulunan ünlü futbolcuları ise aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
Para yardımı yapan ünlü futbolculara da sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.
İhtiyaç sahiplerinin para yardımının yanı sıra gıda ve erzak yardımı, eşya yardımı, mobilya yardımı, çocuklar için burs, eğitim ve kırtasiye yardımı vb. yardımlar alabilmek adına başvurabilecekleri dernek ve vakıfları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
İhtiyaç sahipleri; kurum ve kuruluşlara maddi yardım almak için başvurabiliyorlar.
Acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlere pek çok kurum, yardımcı oluyor.
Sosyal yardımlarda bulunan kurum ve kuruluşlar; ihtiyaç sahipleri için gıda ve erzak yardımı, kırtasiye yardımı, eşya yardımı, sağlık yardımı, tıbbi malzeme ve cihaz yardımı vb. yardımlarda da bulunabiliyorlar.
Kimi zaman kurum ve kuruluşlar; ayni yardımlarını nakdi yardım şeklinde de yapmayı tercih edebiliyorlar.
Örneğin; kırtasiye yardımı, defter, kalem, silgi, kitap yardımı şeklinde olabileceği gibi ihtiyaç sahiplerinin PTT hesaplarına çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bir miktar para da yatırılabiliyor.
Eğitim ve burs yardımları da kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan nakdi yardımlar arasında bulunuyor.
Muhtaç ailelerin üniversite eğitimi gören çocukları; kurumlara burs ve eğitim desteği alabilmek adına başvurabiliyorlar.
Muhtaç ebeveynler ise ilköğretim ve liseye giden çocukları için burs ve eğitim yardımı almak için kurumlara başvurabiliyorlar.
Eğitim ve burs yardımı başvurusu onaylananlar, eğitim ve öğretim dönemleri süresince burs alabiliyorlar.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan maddi yardımları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
Belediyeler tarafından yapılan maddi yardımları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları; gıda ve erzak yardımlarını ayni ya da nakdi yardım şeklinde yapabiliyor.
Ayni yardım şeklinde yapılan gıda ve erzak yardımları dahilinde başvurusu olumlu sonuçlanan muhtaç ve yoksul vatandaşların ev adreslerine kadar makarna, bulgur, pirinç, salça, yağ gibi malzemeler içeren gıda ve erzak kolileri teslim ediliyor.
Nakdi yardım şeklinde yapılan gıda ve erzak yardımı dahilinde ise başvurusu olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahiplerinin PTT hesaplarına ya da Ziraat Bankası hesaplarına gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına bir miktar para yatırılıyor.
Belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dernek ve vakıflar başta olmak üzere para yardımı yapan kurum ve kuruluşlar; ülkemizdeki işsiz ve gelirsiz vatandaşların daha iyi yaşam koşullarına erişebilmeleri adına bu vatandaşlarımız için nakdi yardımlarda bulunuyorlar.
Para yardımı; yalnızca işsiz ve gelirsiz vatandaşlar için yapılmıyor.
Aynı zamanda muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar yani hane halkı kişi başı aylık kazancı, güncel asgari ücretin 1/3’ünün altında olan ihtiyaç sahipleri de para yardımı alabiliyorlar.
Para yardımından yararlanabilecek olan kişileri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
Yukarıda bahsi geçen tüm ihtiyaç sahipleri; para yardımına başvurabiliyorlar.
Ancak para yardımı, kendileri üzerine ya da aile bireyleri üzerine kayıtlı herhangi bir gelir getirici değerli menkul ya da gayrimenkul tespit edilmiş olan kişiler için yapılmıyor.
Para yardımı alacak kişilerin ve aile bireylerinin üzerine kayıtlı gelir getirici ev, arsa, tarla vb. gayrimenkul ya da otomobil, traktör, kamyon vb. gelir getirici değerli menkul bulunmaması gerekiyor.
Aynı zamanda nakdi yardım başvurusunun olumlu sonuçlanmasını dileyen kişilerin başvuruları esnasında kendilerinden talep edilen belgeleri yanlarında götürmeyi unutmamaları da gerekiyor.
Maddi yardımlara başvuran kişilerin başvurdukları kurum ya da kuruluşa teslim etmeleri gereken en önemli belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
**Para yardımı almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin teslim etmeleri gereken ek belgeler arasında öğrenci belgesi, engelli belgesi, sağlık kurulu raporu vb. belgeler bulunuyor.
Teslim edilmesi gereken ek belgeler; ailedeki kişilerin özel bir durumlarının veya mevcut bir sağlık problemlerinin bulunup bulunmadığına göre değişebiliyor.
En az %40 engel oranına sahip olan kişiler için tam teşekküllü bir hastaneden alınması gereken 2024 engelli belgesinin, kronik hastalar içinse yine Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık kurulu raporunun alınması gerekiyor.
Eşi ölmüş ve muhtaç konuma düşmüş olan gelirsiz ve işsiz dul kadınlardan ise ölen eşlerine dair ölüm belgesi isteniyor.
Teslim etmeniz gereken belgelerin tam listesini başvuracağınız kurum ya da kuruluştan öğrenebilirsiniz.
Maddi yardım almak adına kurum ve kuruluşlara başvuran kişilerin gerekli başvuru şartlarını mutlaka taşıyor olmaları gerekiyor.
Maddi yardım başvuru şartlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
Yukarıdaki kişiler, muhtaç oldukları süre boyunca para yardımı alabiliyorlar.
Ancak muhtaçlıkları sona eren kişilerin muhtaçlıklarının sona erdiğine dair mutlaka maddi yardım aldıkları kuruma bilgi vermeleri gerekiyor.
Aksi halde artık muhtaç olmamalarına rağmen nakdi yardım almaya devam eden kişiler hakkında cezai yaptırım uygulanıyor.
Bu kişilerin aldıkları para yardımlarını güncel faizleriyle geri ödemeleri gerekiyor.
Ödeme yapmayanlar ise mahkemeye veriliyorlar.
Böylelikle sosyal yardımlarda bulunan kurum ve kuruluşların yardımlarının ihtiyaç sahibi olmayan kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilmesi önlenmiş oluyor.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi para yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi TC vatandaşları, belediyelere, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, dernek ve vakıflara, Kızılay’a ya da ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabiliyorlar.
Belediyelerden maddi yardım almak isteyen TC vatandaşları, bağlı oldukları yani ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki belediyeye, sosyal hizmet merkez ya da müdürlüklerine başvurabiliyorlar.
Ön başvuru işlemlerini ise e-devlet üzerinden hızlıca gerçekleştirebiliyorlar.
E-devlet üzerinden belediye maddi yardım başvurularınız için hemen https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklamalısınız.
Daha sonra başvuru formunu doldurmalısınız.
Son olarak da formun alt kısmında bulunan sosyal yardım türleri arasından PARA YARDIMI seçeneğini işaretlemelisiniz.
Belediyelerin nakdi yardımlarının yanı sıra gıda ve erzak yardımı, giysi yardımı, sosyal destek kartı yardımı vb. yardımlarına da e-devlet platformu üzerinden başvurulabiliyor.
Yani ihtiyaç sahipleri, belediye ayni ya da nakdi yardım ön başvuru işlemlerini e-devlet platformu üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.
Bazı belediyeler ise para yardımı ve ayni yardım başvurularını belediyelere ait olan resmi internet siteleri üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.
Örneğin, İBB para yardımına veya diğer yardımlarına başvurmak isteyenler, https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru linki üzerinden ön başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; para yardımı, gıda ve erzak yardımı vb. tüm yardımlarını kendisine bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yürütüyor.
Yani maddi yardım almak isteyenler, ikametgahlarının mevcut olduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurabiliyorlar.
Ön başvuru işlemi ise e-devlet üzerinden yapılabiliyor.
E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı para yardımı ön başvurularınız için hemen https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkini tıklayabilirsiniz.
Bu link üzerinden Bakanlığın diğer yardımlarına da başvurabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek ödemesine ise https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linki üzerinden kolaylıkla başvurabilirsiniz.
Başvurunuzun onaylanması halinde size en yakın PTT şubesine giderek, TC kimlik numaranız üzerinden hesabınıza yatırılan 1500 TL Aile destek ödemesini çekebilirsiniz.
Dernek veya vakıflardan para yardımı almak isteyen ihtiyaç sahipleri; dernek ve vakıf ön başvurularını dernek ya da vakfa ait olan resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebiliyorlar.
Dernek ya da vakfı arayarak da para yardımı başvuru taleplerini iletebiliyorlar.
Ya da yaşadıkları yerde bulunan dernek veya vakfa gidip, başvurularını bizzat gerçekleştirebiliyorlar.
81 ilde temsilciliği yani şubesi bulunan Kızılay; yoksul vatandaşlar için para yardımında bulunan en önemli kuruluşlar arasında bulunuyor.
Kızılay’dan maddi yardım almak isteyenler, yaşadıkları yerdeki Kızılay şubesine giderek, başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.
Ön başvuruları için ALO168 Kızılay Çağrı Merkezini arayabiliyorlar.
Ya da ön başvurularını Kızılay resmi sitesi üzerinden de yapabiliyorlar.
Belediye maddi yardım ön başvurularınız için ALO153 Beyaz Masa hattını ya da belediyenizi arayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ön başvuru işleminiz için ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını veya bağlı olduğunuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayabilirsiniz.
Kızılay para yardımı ön başvurularınız içinse ALO168 Kızılay Çağrı Merkezini arayabilirsiniz.
Para yardımına gerek e-devletten gerek kurum sitesinden gerekse başvurdukları kuruma giderek başvurmak isteyenlerin mutlaka maddi yardım başvuru formu doldurmaları gerekiyor.
Sosyal yardım başvuru formunda kişiye muhtaç olup olmadığını tespit etmek üzere bazı sorular yöneltiliyor.
Örneğin; kişilere aylık gelir ve giderlerine dair sorular soruluyor.
Aynı zamanda kişilerin iletişim ve adres bilgilerini de bu formda paylaşmaları gerekiyor.
Belediye, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı vb. başvurulan kurumlar; başvuru formunda başvuru sahibi tarafından paylaşılan bilgiler ışığında başvuru sahibinin muhtaç ve yoksul olup olmadığını tespit ediyor.
Sırf para yardımı alabilmek adına yoksul veya muhtaç olmamalarına rağmen kendilerini bu formda yoksul veya muhtaç olarak beyan edenler hakkında cezai yaptırım uygulanıyor.
Hakkında cezai yaptırım uygulanan bu şahısların kurumlardan aldıkları tüm para yardımlarını güncel faizleriyle geri ödemeleri gerekiyor.
Ödeme yapmayanlar ise mahkemeye veriliyor.
Cezai yaptırım, muhtaçlıkları sona ermesine rağmen kurumlardan maddi yardım almaya devam eden kişiler hakkında da uygulanıyor.
Para yardımına başvuran kişiler; başvuru sonuçlarını gerek e-devlet platformu üzerinden gerekse başvurdukları kurumu arayarak, öğrenebiliyorlar.
Belediye para yardımı başvuru sonucunuzu e-devlet başvuru ve sorgulama sayfası üzerinden yani başvuru linki üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
Başvuru sonucunuzu ALO153 Beyaz Masa hattını ya da başvurduğunuz belediyeyi arayarak da öğrenebiliyorsunuz.
Ya da başvuru sonucunuzu öğrenmek için başvurduğunuz belediyeye, sosyal hizmet merkez ya da müdürlüğüne gidebilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi yardım başvuru sonucunuzu https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden takip edebilirsiniz.
Başvuru sonucunuzu yetkili kişilerden öğrenmek adına ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını da arayabilirsiniz.
Ya da başvurduğunuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayabilir veya vakfa gidebilirsiniz.
Kızılay para yardımı başvuru sonucunuzu ALO168 Kızılay Çağrı Merkezini arayarak öğrenebilirsiniz.
Başvuru sonucunuzu öğrenmek için başvurduğunuz Kızılay temsilciğini arayabilir veya temsilciliğe gidebilirsiniz.
Dernek ya da vakıf maddi yardım başvuru sonuçlarınızı başvurduğunuz dernek ya da vakfı arayarak, öğrenebilirsiniz.
Veya dernek ya da vakfa bizzat gidebilirsiniz.
Kurum ya da kuruluşlara para yardımı almak için başvuran yoksul ya da dar gelirli vatandaşların tüm başvuruları değerlendirilirken, bu kişilerin başvuru formunda paylaştıkları bilgiler dikkate alınıyor.
Aynı zamanda başvuru sahipleri tarafından başvurulan kuruma teslim edilen belgelerin sahte olup olmadıkları da araştırılıyor.
Yapılan geniş çaplı araştırma sonrasında muhtaç ve yoksul olduğu tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin başvuruları, onaylanıyor.
Başvurulan kurum, tespit aşamasında başvuru sahiplerinin ikametgah adreslerine bu kişilerin ekonomik durumlarını tespit edebilmeleri için bir inceleme komisyonu gönderiyor.
Komisyon tarafından teslim edilen belgeler de değerlendirildikten sonra başvurulan kurum, para yardımında bulunacağı kişileri kararlaştırıyor.
Ardından da maddi yardım başvuru sonuçlarını e-devlette açıklıyor.
Başvurulan kurum, başvuruların olumlu veya olumsuz sonuçlarını başvuru sahiplerinin telefonlarına SMS ile de gönderiyor.
Para yardımı; başvurusu onaylanan kişilerin banka hesabına başvuruların açıklanmasından sonra ortalama birkaç hafta içerisinde yatırılıyor.
Para yardımı başvuru sonuçlarının açıklanması, genellikle birkaç hafta sürmekle birlikte bazen sonuçların açıklanması, birkaç aya kadar da uzayabiliyor.
Sosyal yardımlarda bulunan kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan para yardımının miktarı, başvurulan kurum bütçesine, başvuru sahibinin ekonomik durumuna, başvuru sahibinin bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısına ve başvuru sahibinin ailesinde çalışan kişi sayısına göre değişiyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; sosyal destek ödemesine başvuran ve başvurusu onaylanan kişilerin PTT hesabına 1500 TL yardım parası yatırıyor.
Belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, dernek ya da vakıflar tarafından yapılan aylık para yardımları, 1000 TL, 1500 TL, 3000 TL gibi farklı rakamlarda olabiliyor.
Ailedeki kişi sayısı ve ailenin muhtaçlık durumu arttıkça yapılan maddi yardım miktarı da paralel olarak artış gösteriyor.
Daha önce de bahsettiğimiz gibi kurum ve kuruluşlara para yardımı almak için başvuran kişilerin başvuruları, genelde birkaç hafta içerisinde sonuçlanıyor.
Bazen de başvuruların sonuçlanması, başvurulardaki yoğunluk durumuna bağlı olarak birkaç aya kadar da uzayabiliyor.
Para yardımı, başvurusu onaylanan kişilerin PTT hesaplarına başvuruların açıklanmasından sonra genellikle 15 gün içerisinde yatırılmış oluyor.
Yardım parası PTT hesabına yatırılan kişiler, yardım ödemesinin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linki üzerinden takip edebiliyorlar.
Sosyal yardımlarda bulunan kurum ve kuruluşlardan nakdi yardım almak isteyenler, belediyelere, TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, dernek ve vakıflara, Kızılay’a, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, ünlü iş adamlarına veya ünlü sanatçılara başvurabiliyorlar.
Belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; genellikle yardım paralarını kişilerin PTT hesaplarına yatırıyor.
Yardım ödemeleri, bazen de kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor.
Başvurusu onaylanan ihtiyaç sahipleri; PTT’ye ya da Ziraat Bankası’na giderek, hesaplarına yatırılan parayı çekebiliyorlar.
Kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan para yardımının miktarının yanı sıra sürekli olup olmayacağı üzerinde de başvurulan kurum bütçesi, başvuru sahibinin ekonomik durumu, başvuru sahibinin hanesinde bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı vb. faktörler belirleyici oluyor.
Belediyeler, dernek ve vakıflar ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yapılan maddi yardım; tek seferli olabileceği gibi yılda birkaç sefer için ya da daha uzun süreli olabiliyor.
Gerçek anlamda yoksul ve dar gelirli vatandaşlar için her ay maddi yardım yapılabiliyor.
Genelde 1-2 kişilik aileler için aylık 300 TL, 3-4 kişilik aileler için aylık 400 TL, 5 ve üstü kişilik aileler içinse aylık 500 TL yardım parası ödeniyor.
Para yardımları, genelde kişilerin PTT hesabına yatırılıyor.
Ancak bazı yardım ödemeleri, kişilerin Ziraat Bankası hesaplarına da yatırılabiliyor.
PTTKart kullanıcıları, hesaplarına yatırılan para yardımını PTTMatiklerden çekebiliyorlar.
Kart sahibi olmayanlar ise PTT veznelerinden yardım ödemelerini çekebiliyorlar.
Para yardımı, yalnızca hak sahibi kişiler tarafından çekilebiliyor.
Bu yüzden de kişilerin hesaplarına yatırılan parayı çekmek için Ziraat Bankası’na ya da PTT şubesine giderken yanlarında TC kimlik kartlarını götürmeyi unutmamaları gerekiyor.
TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kış aylarında doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan kişilere yönelik olan doğalgaz yardımına muhtaçlık sınırının altında yaşayan TC vatandaşları, başvurabiliyorlar.
Başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere, hanelerindeki kişi sayısına ve muhtaçlık seviyelerine göre 450 TL-1150 TL arasında nakdi yardım yapılıyor.
Yardım ödemeleri, Ocak, Ekim ve Mart aylarında kişilerin PTT hesabına yatırılıyor.
Doğalgaz yardım başvurusu, e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.
Doğalgaz yardımına e-devlet üzerinden hemen başvurmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi vb. büyükşehir belediyeleri ve diğer belediyeler de ihtiyaç sahipleri için doğalgaz desteğinde bulunabiliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi; ihtiyaç sahiplerinin Başkent Kart isimli sosyal yardım kartlarına yılda dört sefer 500 TL doğalgaz yardım parası yatırıyor.
İstanbul il sınırlarında ikamet eden yoksul vatandaşlar ise doğalgaz yardımına https://askidafatura.ibb.gov.tr/fatura-ekle linki üzerinden başvurabiliyorlar.
İhtiyaç sahipleri, doğalgaz faturalarını sitedeki askıya bırakıp, faturalarının hayırsever vatandaşlar tarafından ödenmesini sağlayabiliyorlar.
Hayırsever vatandaşlar, İstanbullu ihtiyaç sahiplerinin doğalgaz faturalarının tamamını ödeyebilecekleri gibi bir kısmını da ödeyebiliyorlar.
İstanbullu muhtaç vatandaşlar, su faturalarını da askıya bırakıp, su fatura borçlarının hayırsever vatandaşlarca ödenmesini sağlayabiliyorlar.
Bu yazımızda maddi yardım kurum ve kuruluşları sizlerle paylaşmaya, para yardımı başvurularınızı nasıl gerçekleştirebileceğinize değinmeye çalıştık.
Sizler de kurum ya da kuruluşlardan para yardımı ya da diğer yardımlardan alıyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.