DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda, Burs ve Kira Yardımı Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda, Burs ve Kira Yardımı Başvurusu
10.03.2024 00:52 | Son Güncellenme: 10.03.2024 17:57

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu 2024; Devlet tarafından maddi durumu olan bir çok aileliye Vakıflar Genel Müdürlüğü aracılığı ile bir çok sosyal yardım yapılmaktadır. Maddi zorluk çeken ailelere para yardımı ve gıda yardımı yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü ayrıca öğrencilere aylık burs imkanı tanımaktadır.

Ekonomik zorluk çeken ve her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişiler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir? Yardım Başvuruları Nasıl Yapılır? VGM Eğitim ve Burs Yardımları Nasıl Alınır? Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Yardımı, Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvurusu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Kira Yardımı Başvurusu konu hakkında araştırmak yapmaktadırlar.

Sizlere bu yazımızda T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü faaliyetleri, sosyal yardım hizmetleri ve yardım türlerine göre başvuru şartları ve işlemleri hakkındaki detaylı bilgi vermeye çalışacağım.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye Cumhuriyeti döneminde de faaliyetlerini sürdürmüş olan ve ülke çapındaki tüm vakıfları denetlemekle yükümlü müdürlük olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Ülkenin en büyük bankalarından Vakıfbank’ın sahibi olan T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü pek çok görev ve yetkide çalışmalarına devam ederken; vakıftan elde edilen gelirler ile fakir ve ihtiyaç sahibi kişilere sosyal yardım olanağı sunmaktadır. Çeşitli türdeki bu sosyal yardımlar önemli bir işlev olup; özellikle Fakirlik Maaşı ve Öğrenci Bursları ile dikkat çekmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardımları Nelerdir?

Yönetmiş olduğu vakıfların gelirleri ile fakir ve ihtiyaç sahibi kişilere sağlamış olduğu sosyal hizmetler ile önemli faaliyet adımları atan T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hizmetleri ve yardımları şunlardır:

2024 Muhtaç Aylığı (Fakirlik Maaşı) Nedir?

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Muhtaç Aylığı bir diğer adı ile Fakirlik Maaşı vakfın koşulları içerisinde belirtilen hayır şartlarının yerine getirilmesi amacı ile verilen bir sosyal yardım desteğidir. VGM Muhtaçlık aylık aylık olarak ödenmektedir.

Fakirlik Aylığı Muhtaçlık Maaşı Kimlere Verilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu işlemlerinde VGM Fakirlik Maaşı Vakıflar Genel Müdürlüğünce belirlenmiş olan muhtaç ve engelli muhtaç vatandaşlara verilen bir aylıktır. Muhtaçlık maaşı alma şartlarını taşıyan annesi ya da babası vefat etmiş çocuklar ile birlikte %40 ve üzerinde engeli bulunan ihtiyaç sahibi kişilerin yaralanmış olduğu fakirlik aylığı; herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, aylık geliri ya da maaşı olmayan, kanunla ve mahkeme ile bakım altına alınmamış kişiler ile birlikte gelir getiren taşınır veya taşınmaz mülkü olmayan veyahut olması halinde bu mülklerden elde edilecek aylığın ortalama gelirinin Fakirlik Maaşı yönetmeliğinde belirtilen muhtaç aylığını geçmeyen kişiler alabilmektedir.

Fakirlik Maaşı Muhtaç Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan Fakirlik Maaşı başvurusu detaylı prosedür gerektirmeyen bir süreçtir. Başvuru işlemi öncesinde Engelli ve Yetim Fakirlik Maaşı başvurusu işlemi için başvuru tipine göre aşağıda yer alan linkteki formların doldurulması istenmektedir.

Engelli Muhtaç Fakirlik Maaşı için tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_225_260519/maebf122024.pdf

Yetim Muhtaç Fakirlik Maaşı için tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_225_260519/maybf122024.pdf

Engelliler için Fakirlik Maaşı başvurusu işlemlerinde ek olarak özrü belirten sağlık kurulu raporu da talep edilmektedir.

Yukarıda belirtilen Fakirlik Maaşı Başvuru Formu içerisindeki gerekli bilgilerin doldurulup imzalanmasının ardından ikamet edilen bölgeye bağlı olunan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen ya da posta kanalı ile başvuru formu ve ek sağlık raporunun iletilmesi istenmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu işleminde başvuru sahibinin vakfiyelerde yani vakıf şartlarında belirtilen koşullara ve şartlara uygun değerlendirilmesi sonrasında uyum sağlaması halinde Muhtaçlık Maaşı yani Fakirlik Maaşı başvurusu olumlu sonuçlanmaktadır.

Muhtaç Aylığı Başvuru Şartları

VGM Fakirlik Maaşı başvurusu yapmak ve her ay düzenli olarak verilen aylıktan yararlanmak için vakıf yönetmeliğinde belirtilen koşullara uyum sağlanması ve maaş almaya hak kazanılması gerekmektedir.

Vakıf yönetmeliğince belirtilen Fakirlik Maaşı Alma Şartları ise şunlardır:

Annesi veya babası olmayan ihtiyaç sahibi çocuklarla %40 ve üzerinde engeli olan ihtiyaç sahibi kişiler aşağıdaki şartları taşımaları halinde VGM Fakirlik maaşı almaktadırlar.

  • Başvuru sahibinin herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması
  • Aylık ya da herhangi bir gelirinin bulunmaması
  • Kanunla ya da mahkeme kararı ile bakım altına alınmamış olması
  • Gelir kaynağı olan taşınır ya da taşınmaz mülkünün olmaması veyahut olması halinde bu mülklerden gelen aylık ortalama gelirin yönetmelik çerçevesinde belirlenen muhtaç aylığı tutarını geçmemesi

Muhtaç Aylığı Başvuru Formu

VGM Fakirlik Aylığı başvurusunda bulunacak kişiler aşağıda yer alan başvuru formlarını başvuru türüne göre seçerek eksiksiz olarak doldurmalı ve ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlüklerine bizzat ya da e-posta yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

Engelli Fakirlik Maaşı Başvuru Formu için linke tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_225_260519/maebf122024.pdf

Yetim Fakirlik Maaşı Başvuru Formu için linke tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_225_260519/maybf122024.pdf

2024 Muhtaç Aylığı Ne Kadar?

2024 yılında asgari ücrete yapılan son güncelleme ile birlikte ihtiyaç sahibi yetim ve engelliler için bağlanan Fakirlik Maaşı da yeniden düzenlenmiştir. Yapılan bu düzenleme sonrasında 2024 Fakirlik Maaşı tutarı 4.763,63 TL olmuştur.

Muhtaç Aylığı Nasıl Alınır?

Fakirlik Aylığı alma şartlarını taşıyan yetim ve engelli ihtiyaç sahipleri başvuru formlarını ve ek olarak engelliler için talep edilen sağlık kurulu raporlarını ilgili genel müdürlüğe beyan ettikten sonra başvuru sahibine ilişkin incelemeler ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Tüm şartların eksiksiz olarak sağlanması ve tespiti halinde her ay düzenli olarak güncel fakirlik maaşı tutarında belirtilen banka hesabı aracılığı ile ödeme alınmaktadır.

Fakirlik Maaşı Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

İhtiyaç sahibi muhtaç engellilerin ve yetim çocuklara her ay düzenli olarak ödenen Fakirlik Maaşı başvurusu işleminde yönetmelik çerçevesinde talep edilen bilgi ve belgeler şunlardır:

  • Başvuru türüne göre Yetim/Engelli Muhtaç Aylığı Başvuru Formu
  • Engelli ihtiyaç sahipleri için; Özrü belirten sağlık kurulu raporu

Fakirlik Maaşı Başvuru Sorgulama

VGM Fakirlik Maaşı Sonucu öğrenme işlemleri başvuru yapılan ilgili bölge müdürlüklerini arayarak, bizzat müracaat ederek ya da e-devlet Fakirlik Maaşı sorgulama ekranından anlık olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu işleminde Bölge Müdürlükleri iletişim numaraları üzerinden sorgulama yapmak için başvurunun yapıldığı ilgili bölge müdürlüğü iletişim numaraları üzerinden direkt olarak bilgi almak mümkündür. Vakıflar Genel Müdürlüğü adres ve iletişim numaraları ise aşağıda yazı içerisinde bulunmaktadır.

Fakirlik Maaşı Hangi Hallerde Kesilir?

Fakirlik Maaşı bağlanan muhtaç çocukların ya da engelli vatandaşların periyodik denetimleri ve takipleri esnasında belirli koşulları sağlamadığı tespit edildiğinde fakirlik aylıkları kesilmektedir.

Özellikle aylık alanların vefat etmesi, fakirlik maaşının alınmasını sağlayan muhtaçlığın ortadan kalkması veya yetim çocukların bakım altına alınması, yetim erkek ve kız çocuklarının 18 yaşını, örgün lise ve dengi eğitimde 20 yaşını, örgün yükseköğretimde ise 25 yaşını doldurmuş olması durumunda tespiti takip eden bir sonraki ay Fakirlik Maaşı kesilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra maaş alan kimsenin üzerine kayıtlı lüks araç tespitinin yapılması ya da ruhsat sahibi olunan aracın rayiç veya kasko bedelinin Muhtaç Aylığı yönetmeliğince aylık tutarının 170 katını geçmesi halinde her ay düzenli olarak yatırılan fakirlik maaşı o ay itibari ile kesilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Başvurusu

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü vakıf koşullarının yerine getirilmesi amacıyla hem yurtiçi hem de yurtdışı kuru gıda yardımı yapmaktadır. Yurtiçi kuru gıda yardımları Genel Müdürlükler aracılığı ile gerçekleştirilmekte olup; ülke genelinde 81 ilde yardım başvurularını kabul etmektedir.

VGM Kuru Gıda Yardım Başvurusu yapmak isteyen muhtaç kişiler aşağıda linkte yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu ile en yakın bölge müdürlüğünü ziyaret ederek bizzat ya da posta aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kuru Gıda Yardım Başvurusu Formu için linke tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_224_260519/kgbf122024.pdf

Başvuru sahibinin 18 – 65 yaş aralığında çalışabilecek durumda olması halinde Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) iş başvurusu kaydı başvuru formuna ek olarak talep edilmektedir. Başvuru sahibine ilişkin gerekli incelemelerin ve değerlendirmelerin yapılması sonrasında uygun olan kişiler VGM GIda Yardımı hizmetinden yararlanabilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Kimlere Verilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımları belirli koşulları ve şartları yerine getiren ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve hanelere verilmektedir. Bu şartlar dahilinde sosyal güvencesi olmayan, hane geliri asgari ücretten fazla olmayan ve 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara verilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Şartları

VGM GIda Yardımları vakıf koşulları ile belirlenmiş muhtaç kişilere sunulan bir hizmettir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi kişilerin aşağıda yer alan şartları taşıması istenmektedir.

VGM Kuru Gıda Yardımı alma şartları şunlardır:

  • Herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması ya da hane halkı gelirinin net asgari ücret tutarından fazla olmaması
  • Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlar ile özürlü ve muhtaç kimselerin yararlandığı yaşlılık maaşı alanlar kuru gıda yardımı başvurusunda bulunabilirler.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Başvuru Sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu – VGM Gıda Yardımı başvurusu sonrasında başvuru sahipleri ile ilgili gerekli incelemeler ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Sınırlı sayılı kontenjanlar dahilinde yapılan bu değerlendirmeler sonrasında gıda hizmetinden ve yardımından yararlanmak isteyen kişiler sorgulama yaparak hizmetten yararlanmaya başlamaktadırlar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Yardımı Sorgulama işlemi için ilgili bölge müdürlüklerini iletişim numaraları üzerinden arayabilir ya da e-devlet üzerinden anlık olarak sorgulayabilirsiniz.

E-devlet gıda yardımı sorgulama işlemi için linki tıklayınız. https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yurt içindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulan Gıda Yardımları 15 kalem olacak şekilde 3 farklı koli tipine sahiptir. Kuru gıda yardım paketleri şunlardır:

  • A Tipi Kuru Gıda Kolisi: 14 kg / 1 – 2 kişilik aileler
  • B Tipi Kuru Gıda Kolisi: 21,5 kg / 3 – 4 kişilik aileler
  • C Tipi Kuru Gıda Kolisi: 28,5 kg / 5 ve üzeri kişilik aileler olarak hazırlanmıştır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kuru Gıda Yardımı Süresi

VGM gıda yardımından yararlanma süresi aralıksız olarak 5 yıldır. 5 yıllık sürenin sona ermesi halinde gıda yardımından tekrar yararlanmak istenildiğinde yeniden başvuru yapılması gerekmektedir.

Kuru Gıda Yardımı Hangi Hallerde Kesilir?

Gıda yardımından yararlanan kimsenin vefatı, bu hizmetten yararlanmasına neden olan koşulların ve muhtaçlığın ortadan kalkması, yetim muhtaç kişinin bakım altına alınması ve bilgi verilmeden 3 ay paketlerin teslim alınmaması halinde gıda yardımı kesilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları Nelerdir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü yoksul ve muhtaç ailelerde öğrenim gören öğrencilere eğitim yardımı vermektedir. Vakıf koşulları içerisinde belirtilen şartları taşıyan bu ailelerdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi veya örgün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen VGM Eğitim Yardımları her yıl düzenli olarak yapılmakta olup; Ortaöğrenim Eğitim Yardımı, Yükseköğrenim Burs Hizmeti ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Burs Hizmeti olarak 3 ayrı eğitim yardımı olarak sunulmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetleri Başvurusu Nasıl Yapılır?

VGM Ortaöğrenim Eğitim Yardımı Başvurusu, Yükseköğrenim Burs Hizmeti Başvurusu ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Burs Hizmeti Başvurusu her yıl düzenli olarak genel müdürlük tarafından belirtilmiş olan tarihler arasında kabul edilmektedir. www.vgm.gov.tr adresi üzerinden duyurulan bu tarihler ile birlikte yine aynı adres üzerinden online olarak Eğitim Yardımı Başvuru Formu doldurulmak suretiyle başvuru işlemi yapılmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Başvuru Formu

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu – VGM Eğitim Yardımı Başvuru formları ve başvuru tarihleri güncel olarak www.vgm.gov.tr adresinde online olarak yayımlanmaktadır. Başvuru işlemleri için genel müdürlüğün web sitesi ziyaret edildiğinde Eğitim Yardımı Başvuru Formu ekranda yer almaktadır. Bilgilerin eksiksiz ve doğru girilmesinin ardından başvuru işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Vakıf Eğitim Yardımı Ne Kadar?

Ortaöğrenim Eğitim Yardımı almaya hak kazanmış öğrenciler her eğitim dönemi içerisinde 9 ay süre ile 1000 TL eğitim yardımı almaktadırlar.

Yükseköğrenim bursu almaya hak kazanan öğrenciler ise her eğitim dönemi içerisinde 8 ay süre ile 1.500 TL burs almaktadırlar.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Burs Hizmeti almaya hak kazanmış öğrenciler her eğitim dönemi içerisinde 8 ay süre ile 2000 TL burs almaktadırlar.

VGM Bursuna Kimler Başvurabilir? Kimler Yararlanabilir?

VGM Burs Başvuruları belirli kriterler ve koşullar çerçevesinde öğrenim gören öğrencilere bağlanmaktadır. Açık kontenjanlar dahilinde anne veya babası hayatta olmayanlar ile maddi durumu yetersiz olan öğrencilere bu yardım ve burslardan yararlanabilmektedirler.

Vakıf koşullarınca belirlenen Ortaöğrenim Eğitim Yardımı şartları şunlardır.

  • Burs başvurusu yapan öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda öğrenim görmesi
  • Aynı aile içerisinden yalnızca tek bir öğrencinin başvuru yapması
  • VGM tarafından muhtaç aylığı alan, kamu kuruluşlarında bakım altına alınan ve eğitim desteği ile burs alan öğrenciler eğitim yardımı başvurusunda bulunamazlar. Ayrıca özel okullarda okuyan öğrencilere eğitim yardımı yapılmamaktadır.

Vakıf koşullarınca belirlenen Yüksek Öğrenim Burs Hizmeti şartları şunlardır.

  • Ortaöğrenim Eğitim Yardımları alma şartlarına ek olarak; düzenli bir işte çalışan ve en az asgari seviyede ücret alarak gelir sahibi olanlar,
  • Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri
  • Ek süre eğitim alan öğrenciler
  • Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim bursları ve yardımları alan öğrenciler
  • VGM Muhtaç Aylığı alan öğrenciler
  • Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrenciler
  • Bir önceki eğitim döneminde burs alan ancak başarısızlık sebebi ile bursu kesilmiş olan öğrenciler VGM yükseköğrenim bursundan yararlanamamaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim ve Burs Yardımı Sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim ve Burs Yardımı Sorgulama işlemleri genel müdürlüğün resmi web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu web sitedeki Burs Hizmeti ekranından eğitim yılına ailt burs başvuruları ve başvuru sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

2024 VGM Burs Başvuruları sonuçları için linke tıklayınız. https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/2024-egitim-yili-burs-basvurulari

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi Hizmeti Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğünce İstanbul Vakıflar Birinci Bölge Müdürlüğü tarafından Eyüp’de aşevi işletilmektedir. İşletilen bu aşevi ile her gün muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar 3 farklı çeşitte ev yemeği yeme şansı elde etmektedirler.

3.500 kişilik kapasitesi olan bu aşevi tek öğünde 3 çeşit yemek verirken sabahları da çorba ikramı yapmaktadır.

VGM Fatih Aşevi hizmetinden yararlanmak isteyen muhtaç kişiler Aşevi ve Kuru Gıda Yardımı Başvuru Formu ile İstanbul Vakıflar l. Bölge Müdürlüğüne bizzat ya da posta ile başvuru yapabilmektedirler.

VGM Aşevi Başvuru Formu için linke tıklayınız. https://cdn.vgm.gov.tr/genelicerik/genelicerik_1102_250619/kgbf122024.pdf

Başvuru işlemi esnasında aşevi ve kuru gıda yardımından yararlanacak tüm hane halkının formun her iki sayfasında da belirtilmesi istenmektedir. Başvuru formunda 18 – 65 yaş arasında çalışabilecek kişilerin ise İş-Kur kaydı başvurusu da bulunmalıdır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi yardımlarından sınırlı sayılarda belirlenen kontenjanlar dahilinde vatandaşlar yararlanmaktadır. Aşevinden yararlanabilecek kişiler ise şunlardır:

  • Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ya da hane gelirinin asgari ücretten düşük olduğu kimseler
  • Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlar ile özürlü ve muhtaç kimselerin yararlandığı yaşlılık maaşı alanlar aşevi hizmeti başvurusunda bulunabilirler.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi Hizmeti Başvuru Sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi Yardım Başvurusu sorgulama işlemi başvuru yapılan İstanbul Vakıflar l. Bölge Müdürlüğü iletişim numaraları üzerinden ya da bizzat başvurarak gerçekleştirilebilmektedir. E-devlet üzerinden başvuru sorgulama işlemi için linke tıklayınız. https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yardım Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu – Vakıflar Genel Müdürlüğü yardımı sorgulama işlemleri vakfın resmi web sitesi olan www.vgm.gov.tr adresi üzerinden online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bizzat başvuru ve müracaat ile yardım sorgulama işlemi için ilgili bölge müdürlüğünün ziyaret edilmesi gerekmektedir.

E-devlet sorgulama platformu üzerinden E-Devlet VGM Yardım Sorgulama işlemi için Vakıflar Genel Müdürlüğü Kişi Yardım Sorgulama ekranından işlem yapılabilmektedir.

E-devlet Kişi Yardım Sorgulama işlemi için linki tıklayınız. https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama

Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Evi Hizmeti Nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Evi mağdur durumda kalan ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz bir şekilde konaklayarak barınma gereksinimlerini gidermesine yardımcı olmaktadır. Vakıf evinde konaklamak isteyen ihtiyaç sahibi mağdur kimseler Vakıf Evi İletişim Numarası üzerinden rezervasyon yaptırarak konforlu bir şekilde vakıf evlerinde misafir olabilirler.

Vakıf Evi Hizmeti Adres ve İletişim Bilgileri

Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Evi Adres ve İletişim Bilgileri:

Harbiye Mahallesi Karşıyaka Sokak No:36 Dikmen/ ÇANKAYA, 06460 ANKARA

Rezervasyon Numarası: 0 (312) 480 45 42

Vakıflar Genel Müdürlüğü Adres ve İletişim Bilgileri

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda Burs ve Kira Yardımı Başvurusu işlemleri için T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Adres ve İletişim Bilgileri:

Namık Kemal Mah. Milli Müdafa Caddesi No:20 Kızılay/Çankaya, 06420 ANKARA

İletişim Numarası: 0 (312) 415 50 00

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlükleri Adres ve İletişim Bilgileri

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlükleri Sorumluluk Alanlarındaki iller ve iletişim bilgileri için linke tıklayınız.https://www.vgm.gov.tr/kurumsal/teskilat-yapisi/bolge-mudurlukleri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.